Légi szúnyogirtás Budapesten Bell 206B JetRanger III helikopterrel

Magyarországon a légi növényvédelem, illetve szúnyogirtás több mint 60 éves múltra tekint vissza. Elmondhatjuk, hogy hazánk  elhelyezkedése, illetve természeti adottságai miatt, a mezőgazdasági repülés kiemelten fontos volt mindig. Szakembereink tudásának, elhivatottságának köszönhetően Magyarország mindig az elsők között volt e szakterületen.

Fotó: Ocsovai Gergely I Fly-Coop Kft. Bell 206B JetRanger III / HA-FLY

Az elmúlt napokban, a helikopteres illetve mezőgazdasági repülést kedvelő embereknek különleges és egyben ritka látványban volt részük Budapest több kerülete fölött. A csapadékos időjárásnak köszönhetően a szúnyogok száma jelentősen megnövekedett, így bizonyos kerültek helikopteres szúnyogirtás megrendelésével orvosolták a problémát. A Fly-Coop Kft. Bell 206B JetRanger III típusú, HA-FLY lajstromjelű helikoptere, speciális szóró berendezéssel több napon keresztül szúnyogirtást végzett a fent említett helyszíneken.

Fotó: Ocsovai Gergely I Fly-Coop Kft. Bell 206B JetRanger III / HA-FLY

A látvány, illetve az esemény a munkát végző helikopter típus vonatkozásában mindenképp különlegesnek számít, hisz Magyarországon eddig csak Kamov, Illetve MD, Hiller, és Aerospatiale gyártmányú helikopterekkel végeztek mezőgazdasági repülést, szúnyogirtást.

Szerző: Batki Zoltán I 2023.09.25.

Hírek- Cikk ajánló 

Repülőnapokon a Forgószárny Kft. Mil Mi 2 helikoptere

Repülőnapokon a Forgószárny Kft. Mil Mi 2 helikoptere

Imreh Lajos a Forgószárny Kft. főpilótája és ügyvezető igazgatója Mil Mi 2 típusú helikopterével 2023 nyarán is számos rendezvényen, repülőnapon vett részt. Különböző helyszíneken, látványos, precíz dinamikus bemutató repüléseket láthattunk a főpilótától.